Technology is onze Next Nature

Van stenen bijl tot smartphone, de mens heeft gedurende de geschiedenis vele technologieën voortgebracht. Tegenwoordig is onze technologische omgeving zo complex, alomtegenwoordig en autonoom dat we het als onze ‘next nature’ ervaren. Ondanks onze verwevenheid met technologie zijn we relatief onwetend over de introductie, acceptatie of afwijzing ervan in onze samenleving. Dr. Koert van Mensvoort toont ons hoe onwennige nieuwe technologie uiteindelijk heel vertrouwd of zelfs natuurlijk kan worden, en wat architecten daarvan kunnen leren.

Dr. Koert van Mensvoort is een kunstenaar en filosoof die vooral bekend is geworden door zijn werk aan het filosofische concept van Next Nature, dat draait om het idee dat technologie zo complex, alomtegenwoordig en autonoom is geworden dat het wordt gezien als een natuur op zichzelf. Het is zijn doel om onze co-evolutionaire relatie met technologie beter te begrijpen en een weg te banen naar een toekomst die lonend is voor zowel de mensheid als de planeet als geheel. Hij gebruikt alle media om zijn filosofie te materialiseren. Onder zijn werk bevindt zich de NANO Supermarkt (een reizende tentoonstelling vermomd als een supermarkt die speculatieve toekomstige technologieën presenteert), het boek ‘Next Nature: Nature verandert samen met ons’ en de documentaire ‘Daddy! The Woods smell of Shampoo’. Van Mensvoort is directeur van het Next Nature Network; een denk- en ontwerptank in Amsterdam over de veranderende relatie tussen mens, natuur en technologie. Verder is hij parttime verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven.

U heeft nog 2 dagen om aan te melden! Via (media)partners van het congres ontvangt u € 50 korting!

Wij bieden u:
Hét event voor architecten in de wereld van organisatie en IT
– Inspirerende keynote sprekers uit de digitale wereld en daarbuiten
Actuele thema’s
– Een klassieke dag met 7 tracks en 35 tracklezingen
– Een tweede dag met verdieping door specialistische en interactieve sessies
– Aangevuld met speakercorner presentaties tijdens de pauzes
– Uitreiking van de NAF Architectuurprijs
Interactie met sprekers en vakgenoten, o.a. tijdens het LAC Diner

Het Landelijk Architectuur Congres is al 19 jaar hét platform op het gebied van IT architectuur en digitalisering. Jaarlijks bezoeken 400 vakgenoten het congres. Het LAC is eigendom van het NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd, dit jaar op 15 en 16 november in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.laccongres.nl

Overzicht nieuws