Sprekers Landelijk Architectuur Congres 2016

Keynote sprekers

rob_monk_spreker_ckc_seminarsRob Monk

Global Director, Enterprise Architecture & IT Digital Innovation, Heineken

Rob Monk is Global Director, Enterprise Architecture & IT Digital Innovation, a member of the Global Information Services (Global IT) leadership team at HEINEKEN International based in Amsterdam, The Netherlands. After a series of global leadership roles in both media and consumer goods industries, Rob joined HEINEKEN in 2011 and has been responsible for repositioning IT as an innovation and digital partner. In his current role, Global Director, Enterprise Architecture & IT Digital Innovation, Rob’s focus is on technology enabled business innovation programmes and defining HEINEKEN’s digital IT strategy & transformation. This includes leadership accountability for building digital capabilities and ways of working as well as delivering e-commerce (B2B & B2C), sales force effectiveness and distributor data exchange programmes.


robertsmallshire_spreker_ckc_seminarsRobert Smallshire

Principle Consultant, Sixty North

Robert Smallshire is a founding director of Sixty North, a technology product and consulting business in Norway providing services throughout Europe. Robert has worked in senior software architecture and technical management roles in the energy sector, and is currently embarking on a new Internet-of-Things venture for solar power prediction and monitoring. He has dealt with understanding, designing, advocating and implementing effective architectures for sophisticated scientific, enterprise and embedded software in Python, C++ and the .NET stack. He holds a Ph.D. in a natural science.


maarten_van_der_weijden_spreker_ckc_seminarsMaarten van der Weijden

Olympisch Kampioen en Wereldkampioen Openwaterzwemmen en Sportman van het Jaar 2008

Maarten van der Weijden was in zijn juniorentijd een talentvolle zwemmer. Al op 19-jarige leeftijd wist hij zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap Open Water zwemmen in Hawaï. Hij eindigde daar op een zeer verdienstelijke negende plaats. Een mooie zwemcarrière leek voor Maarten van der Weijden in het verschiet te liggen. Een ziekte gooide echter roet in het eten. Enkele maanden nadat Maarten van der Weijden een succesvol WK beleefde constateerden de artsen in 2001 dat hij leed aan Acute Lymfatische Leukemie. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de kans op herstel zeer twijfelachtig was. Door deze berichten had Maarten van der Weijden topsport uit zijn hoofd gezet. Hij hield zich voor nooit meer op professioneel niveau te sporten. Na de behandeling en tijdens het herstel heeft Maarten van der Weijden het zwemmen weer opgepakt, met de reden de revalidatie te bespoedigen. Al snel werd hij zo fanatiek dat de revalidatie werd omgezet in serieuze training. Nog geen drie jaar na de constatering dat Maarten van der Weijden aan leukemie leed zwom hij weer zijn eerste professionele wedstrijden. Na goede prestaties op NK’s, EK’s en WK’s kwalificeerde hij zich voor de Olympische Spelen in Peking. Tijdens het WK behaalde Maarten van der Weijden een Gouden medaille op de 25 km open water zwemmen. Vervolgens zette Maarten van der Weijden alles opzij om zich te richten op de Olympische Spelen in 2008. Om zich optimaal voor te bereiden bracht hij acht maanden lang 15 uur per dag door in een zuurstoftent en liep hij regelmatig met een lichtbril in de rondte. Het resulteerde in een voor velen onverwachte Gouden medaille in Peking op de 10 km Open Water zwemmen. Een unieke prestatie. In december 2008 werd Maarten van der Weijden vervolgens gekozen tot ‘Sportman van het jaar’ waarna hij direct besloot zijn carrière als actieve zwemmer te beëindigen en zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière. Maarten ging aan de slag als financial manager bij Unilever waar hij tot juli 2015 werkzaam was. Daarnaast geef hij nog veel lezingen en weet zo perfect te link te maken tussen topsport en het bedrijfsleven. In de zomer van 2014 op De Parade en in mei 2015 in De Kleine Komedie was hij te zien in het theaterprogramma ‘Sportmonologen’ waarbij hij in vijftien minuten zijn persoonlijke verhaal vertelde.

Track Sprekers

cor_baars_spreker_ckc_seminarsCor Baars

Enterprise Architect

Cor Baars is een ervaren Enterprise Architect met een speciale interesse in Artificial Intelligence en Multi Agent Systems. Hij werkt als docent en consultant voor Rosaert Academy waar hij verantwoordelijk is voor de Masterclass Moderne Informatie Technologie en de cursus ‘The Art Of Artificial Intelligence’. Als consultant adviseert hij bedrijven en instellingen op het gebied van Enterprise Architectuur en met name de integratie met nieuwe technologieën. Verder ontwikkelt hij een nieuw IT paradigma onder de naam ‘Perspectives’ en een ontwikkelplatform dat op dit paradigma is gebaseerd.


peter_paul_van_de_beek_spreker_ckc_seminarsPeter Paul van de Beek

IT Architect, Bol.com

Peter Paul van de Beek is working as IT architect at bol.com for several business and scrum teams. His functional focus is on Logistics, Inventory Management, Purchasing and Purchasing Conditions, Retail Tooling and the back office for Media Services. Before joining bol.com he has been consulting organizations in technology shifts. Peter Paul performed in roles like software developer, team lead, process engineer, coach and architect. He has an agile mind set. Main focus as architect has been on service orientation and integration projects. In all roles he stayed dedicated to delivering business value.


arwin_van_den_bos_spreker_ckc_seminarsArwin van den Box

Architect

Arwin van den Box is een gedreven architect die zich de afgelopen jaren gespecialiseerd heeft in Architectuur en Agility. Door architectuur als een instrument te gebruiken, helpt hij organisaties en mensen de juiste besluiten te nemen. Vanuit zijn achtergrond in o.a. development & beheer, teamleiding, solution en enterprise architectuur richt hij zich nu vooral op complexe organisaties met zelfsturende teams en ‘het agile bedrijven van architectuur’. Zijn persoonlijkheid kenmerkt zich door een brede belangstelling, passie voor zijn vak, een hoog ambitieniveau en een focus op kennisdeling en samenwerking.


jelco_bosma_spreker_ckc_seminarsJelco Bosma

IT Architect, Belastingdienst

Gestart in de automatisering bij een groot softwarehuis, waar Jelco Bosma bij diverse klanten gewerkt heeft als programmeur, tester en informatieanalist. In 1999 als IT Architect in vaste dienst gekomen bij de Belastingdienst. Hier heeft hij meegewerkt aan diverse grote projecten en ontwikkelingen. Naast zijn werk bij de Belastingdienst is Jelco ook actief binnen de werkgroep Visual Enterprise Architecture van het NAF. In 2012 heeft Jelco op het LAC gesproken over veranderstijlen en de impact op architectuurvisualisaties.


yunus_durmus_spreker_ckc_seminarsYunus Durmus

Software/Data Engineer and IoT specialist

Throughout his masters and PhD studies, he has worked on Internet of Things technologies with a focus on energy efficient network protocols and network security. He has proposed and implemented many algorithms and protocols for IoT. A notable one  is the social access point, which replaces password based access control with social relations. Currently, Yunus works as a Technical Architecture Consultant at Accenture Netherlands.


ton_eusterbrock_spreker_ckc_seminarsTon Eusterbrock

Enterprise Architect, Sogeti Nederland B.V.

Ton helpt organisaties met het werken onder architectuur, en het opstellen van architectuur. Hij coacht architecten en architectenteams bij het inrichten en professionaliseren van hun architectuurfunctie.  Hij heeft 20 jaar ervaring in de ICT waarvan 10 jaar als architect en heeft daarbij kennis van verschillende branches. Ook geeft hij trainingen, workshops en presentaties op seminars, over uiteenlopende aspecten van architectuur aan uiteenlopende doelgroepen. Recent heeft Ton een aantal artikelen geschreven en is medeauteur aan de verdere ontwikkeling van DYA. “Een goede architectuur streeft naar maximale toegevoegde waarde voor de organisatie en niet naar maximale uniformiteit”.


Ton Govaarts

Enterprise Architect, IT Philips

Ton Govaarts is as Enterprise Architect part of the Architecture and Emerging Technology office for Philips. Within his current role, he is responsible for the EA way-of-working and related tooling.  Ton has started his career at Philips in 1985, where he worked as architect in digital marketing, and sales, and as part of project teams setting up several manufacturing sites for Philips Components, and Semiconductors


bart_den_haak_spreker_ckc_seminarsBart den Haak

Zelfstandig IT consultant en Chief Architect, Backbase

Hij is verantwoordelijk voor het customer experience platform wat door miljoenen klanten ter wereld gebruikt wordt voor internet bankieren. Zijn passie is het ontwerpen en bouwen van innovatieve en complexe IT systemen en heeft jarenlange ervaring op dit gebied in diverse sectoren (ruimtevaart, e-commerce, financials). Naast zijn passie voor IT is hij ook vader en fanatiek kitesurfer.


adosh_van_der_heijden_spreker_ckc_seminarsAdosh van der Heijden

Architect voor het fysieke domein, Gemeente Zwolle

Hij studeerde sociale filosofie (1984) en bedrijfsinformatiekunde (1989) aan de UvA en DEMO (1998) aan de TU-Delft. Hij werkte als Bedrijfs(keten)-architect in overheden (gemeenten, provincies, waterschappen, Rijk), ziekenhuizen, energiebedrijven, laboratoria en banken. Hij coacht en geeft lezingen en cursussen over bedrijfs(keten)architectuur aan architecten en business analisten. Zijn filosofische en technische kijk op bedrijfsarchitectuur biedt een verfrissend inzicht: niets zo praktisch als goede theorie.


brenda_langedijk_spreker_ckc_seminarsBrenda Langedijk

Security Consultant, Software Improvement Group (SIG)

Ze begon rond de eeuwwisseling in de informatiebeveiliging en heeft dit vakgebied niet meer verlaten. Naast security architectuur en security management heeft ze ervaring met pentesten.


hans_pasker_spreker_ckc_seminarsHans Pasker

Business en IT Architect, Transavia

Hans Pasker studeerde Architectuur aan de TU Delft en raakte snel daarna betrokken in IT. Sinds 2008 werkt hij als Business en IT architect bij Transavia. Daarvoor werkte hij bij de Sociale Verzekeringsbank. Zijn roots liggen in informatie-analyse en datamodellering. Vandaar is hij de kant van enterprise architecture op gegaan. Hij woont in Amersfoort. Zijn partner en hij hebben twee kinderen.


Eltjo Poorteltjo_poort_spreker_ckc_seminars

Distinguished Solution Architect, CGI

In zijn dertigjarige carrière in de software-industrie vervulde hij vele rollen op inhoudelijk en management-gebied.  In de 90-er jaren was hij verantwoordlijk voor de implementatie van de eerste SMS-centrales in de VS. Sindsdien heeft hij vele publicaties op zijn naam staan op het gebied van het verbeteren van de werkwijze van architecten in de digitale wereld, waaronder zijn dissertatie in 2012. Eltjo is de bedenker van Risk- and Cost-Driven Architecture (RCDA), een stelsel van principes en practices voor agile solution-architectuur, waarvoor hij in 2016 de Linda Northrop Software Architecture Award ontving. Zijn architecuur-blog staat op eltjopoort.nl. In zijn vrije tijd speelt Eltjo viool in Symfonieorkest Nijmegen. Eltjo is lid van de IFIP Working Group 2.11 over Software-architectuur.


Marlies_van_Steenbergen_spreker_ckc_seminarsMarlies van Steenbergen

Principal Consultant Enterprise Architectuur, Sogeti Nederland B.V.

Ze helpt organisaties bij het inrichten en professionaliseren van de architectuurfunctie. Marlies is een van de grondleggers van DYA® en auteur van verschillende boeken, vakpublicaties en wetenschappelijke artikelen. Ze spreekt regelmatig op conferenties, geeft gastcolleges aan hogescholen en universiteiten en trainingen aan vakgenoten. Marlies is in 2011 gepromoveerd aan Universiteit Utrecht op het onderwerp volwassenheid en effectiviteit van architectuurfuncties en is momenteel als deeltijdonderzoeker verbonden aan Hogeschool Utrecht.


peter_visser_spreker_ckc_seminarsPeter Visser

Enterprise Architect

Na een lange carrière in de ERP wereld is Peter Visser 6 jaar geleden in dienst getreden bij BAM Infra Nederland als Business Consultant. Daar heeft hij de omslag meegemaakt naar de wereld van “Bimodal IT”. Sinds enige tijd vervult hij de rol van Enterprise Architect. Aandachtsgebieden zijn applicatiearchitectuur, applicatieintegratie en de toepassing van Enterprise Architectuur als middel om ontwikkelingen te stroomlijnen.


andre_walter_spreker_ckc_seminarsAndre Walter

Managing Consultant in het Cybersecurity & Privacy Competence Center, Capgemini Consulting Nederland

Hij is een ervaren privacy & data protectie professional met meer dan 10 jaar ervaring in risico & proces management en een strategie/policy formulering & implementatie specialist. In zijn visie ligt privacy aan de basis van duurzame digitale producten. In zijn loopbaan werkte hij o.a. als privacy adviseur,  als Programma Manager Privacy bij Vodafone en als Product Manager bij Bosch Security Systems.


edwin_van_wijk_spreker_ckc_seminarsEdwin van Wijk

Software Architect, Info Support

Edwin van Wijk is sinds 1999 werkzaam in de IT en werk op dit moment als Software Architect bij Info Support (primair in het financiële domein). Zijn passie ligt vooral bij gedistribueerde systemen, systeemintegratie, (web-scale) softwarearchitectuur, design-patterns, software craftsmanship, continuous delivery en het delen van kennis over deze onderwerpen.


dirk_witte_spreker_ckc_seminarsDirk Witte

KPMG

Afgestudeerd als kernfysicus begon Dirk Witte zijn werkzame leven in de software engineering bij KPMG waar hij in aanraking kwam met ontwikkelingen als workflow management en business proces redesign die zijn interesse aanwakkerde voor het oplossen van bedrijfseconomische vraagstukken. Heeft een scala aan organisaties geholpen met het ontwikkelen van vernieuwende bedrijfsconcepten waarbij hij architectuur toepast als normatief stuurinstrument om het integraal oplossend vermogen te verhogen. Rode draad door zijn carrière loopt zijn passie voor het toepassen van inzichten uit de systeemleer en complexiteitstheorie op organiseren in dynamische, onvoorspelbare markten.


ruud_zwiers_spreker_ckc_seminarsRuud Zwiers

ICT Architect, Belastingdienst

Ruud Zwiers is in 1980 begonnen als programmeur bij het toenmalige RijksComputerCentrum. Via scholingen en ervaringen is hij gegroeid naar ICT Architect bij de Belastingdienst. Kenmerkend voor Ruud is zijn pragmatische aanpak om het doel te bereiken. Ruud heeft ruim 20 jaar gewerkt voor een IT Dienstverlener en iIn die periode heeft hij als interne collega meegeholpen met de ontwikkeling DYA. Levensmotto: voor iedere uitdaging is er een oplossing, je hoeft echter niet iedere uitdaging op te pakken.