Programma Commissie Landelijk Architectuur Congres

Het Landelijk Architectuur Congres is een initiatief van Nederlands Architectuur Forum (www.naf.nl).

De organisatie van het LAC is in handen van het NAF en CKC Seminars en kent een onafhankelijke programmacommissie en een organisatieteam:

PC Leden

martin_van_den_berg_spreker_ckc_seminars

Martin van den Berg

Enterprise Architect, De Nederlandse Bank

Martin van den Berg is sinds 2012 werkzaam als enterprise architect bij De Nederlandsche Bank. Daarnaast voert hij promotieonderzoek uit naar de rol van enterprise architectuur als management instrument aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Martin van den Berg is medegrondlegger van DYA®. Daarnaast is hij mede-auteur van boeken over Service Oriented Architecture, Cloud Computing, outsourcing en architectuurmethoden. Hij heeft diverse opleidingen op architectuurgebied verzorgd en tal van artikelen gepubliceerd. Hij maakt deel uit van de programmacommissie van het Landelijk Architectuur Congres en de jury van de Nederlandse Architectuurprijs. Voor zijn bijdrages aan de architectuurcommunity is hij in 2012 onderscheiden met de NAF-penning. Martin van den Berg is afgestudeerd bedrijfseconoom en heeft een master op het gebied van transport en logistiek.


Raimond Brookman

Principal Architect, Info Support

Raimond Brookman is Principal Architect bij Info Support. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de IT en ruim 16 jaar ervaring op architectuurgebied als consultant, trainer en coach in diverse bedrijfstakken. Hij heeft naast zijn technische achtergrond ook bedrijfskundige kennis opgedaan en zet deze in om de beste combinatie van mensen en IT te maken om vraagstukken op te lossen. Passie voor techniek en de menselijke maat. Hij past agile werkwijzen al vele jaren met plezier toe en gelooft in het neerzetten van visie en structuur zonder te micromanagen.


Pascal van Eck

Consultant, Software Improvement Group

Pascal van Eck is sinds november 2013 consultant bij de Software Improvement Group (SIG) te Amsterdam. Van februari 2000 tot oktober 2013 was hij universitair docent Informatica aan de Universiteit van Twente, waar hij zich met name richtte op enterprise architectuur en IT governance.


B_spreker_ckc_seminars

Bas van Gils

Senior Consultant, Strategy Alliance

Bas van Gils is een gepassioneerd en ervaren consultant, trainer en onderzoeker op het gebied van digitale transformatie, in het bijzonder strategische architectuur en data management. Hij heeft een masters degree in information management en technology van de Universiteit van Tilburg, en een doctoraat in informatica van de Universiteit van Nijmegen. Bas heeft diverse academische en beroepsmatige boeken en artikelen gepubliceerd, en is tevens actief als spreker, onderzoeker en docent. In zijn werk combineert Bas op succesvolle wijze theorie en praktijk. Zijn ambitie is om te werken aan complexe vraagstukken op het vlak van digitale transformatie.


 charles_hendriks_spreker_ckc_seminars

Charles M. Hendriks

Digitaal Architect Schiphol Group

Charles is bij Schiphol Group van begin af aan betrokken geweest bij het ontwikkelen van en vorm geven aan de architectuur functie. Na de enige jaren voor Airport Security & Safety te hebben gewerkt, buigt hij zich de laatste tijd over het ontwikkelen en realiseren van de virtuele passagiersreis op de luchthaven. Deze functie maakt onderdeel uit van het  Digital Airport  Program.


bhv_spreker_ckc_seminars

Bas van Hengstum

Capability Lead Architecture, Accenture

Bas werkt al ruim 15 jaar voor Accenture, voornamelijk in rollen als Integratie, Technisch en Solution Architect. Daarbij heeft hij in diverse industrieën gewerkt, zowel in binnen- als in buitenland. Ook geeft hij diverse interne trainingen op architectuurgebied. Naast zijn werk bij Accenture is Bas bestuurslid bij het Nederlands Architectuur Forum (NAF) en lid van de programmacommissie van het Landelijk Architectuur Congres (LAC). En Bas kookt twee keer per maand als vrijwilliger in een buurthuis voor 20-30 personen.


joost_lommers_spreker_ckc_seminars

Joost Lommers

Enterprise designer, digital architect, Trivento Spark!

Joost Lommers is managing consultant van Trivento Spark!, een Enterprise Design & Architectuur adviesbureau uit Amersfoort. Joost denkt dat de wereld nog behoefte heeft aan verbetering – en hij kan vrij onredelijk zijn terwijl hij daar mee bezig is. Joost heeft ruim 25 jaar ervaring in informatie- en applicatie-architectuur, usability, service design en analyse & ontwerp van informatiesystemen. Hij vind het leuk om diep onbekend terrein in te trekken en is altijd op zoek naar een waarden-volle oplossing – met menselijke maat en klantgericht, nooit alleen technologiegedreven.


Mats Ouborg

Information Sciences, Radboud Universiteit

Mats Ouborg is afstuderend masterstudent Information Sciences aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. In zijn studietijd heeft hij zich ingezet voor het verbinden van IT aan Bedrijfskunde met architectuur als middel. Dit leidde tot een nieuw masterprogramma aan de RU die hij nu zelf volgt. Hij is gespecialiseerd in de groepsprocessen rondom kennisdeling, waarbij hij zich focust op het beheersen van de belangen en politiek die vaak achter interventies schuilgaan. Hij zet zich nu met veel interesse en motivatie in om een digitale bemiddelingstechniek te bouwen, welke zorgt dat het controleren en beheersen van belangen en politiek ook op afstand gedaan kan worden.


pol_spreker_ckc_seminars

Paul Oude Luttighuis

Adviseur, Le Blanc Advies

Paul is architect met ruim twintig jaar praktische ervaring, in private en publieke organisaties, en in de vernieuwing van zijn vak. Hij houdt van een holistische denk- en werkwijze, waarin in­tentionele, structurerende en veranderende aspecten samenvloeien. De rollen enterprise, business en informatie-architect scheidt hij liever niet al te scherp; en die van architect en analist evenmin. Paul werkt bij Le Blanc Advies, specialiseert zich in keten- en netwerkinformatisering en gebruikt een deel van zijn vrije tijd voor een fundamentele informatiekundige ontwerpinnovatie. Als lid van de programma­commissie van het LAC 2016 wenst hij zich een sprankelend congres.


Jaap Teeuwen

Data Strategist a.i, Schiphol

Jaap Teeuwen heeft in veel verschillende sectoren en hoedanigheden architectuur- en veranderwerk gedaan.  Werkt momenteel bij Nolemmings, een bureau dat is gespecialiceerd in ‘getting the job done’ in gecompliceerde organisatieveranderingen, waar de grote bureaus meestal geen raad mee weten. In dergelijke trajecten is out of the box-denken en –doen nodig & handig en vooral heel leuk. Jaap vindt architectuur één van de vele veranderinstrumenten, eentje waarmee je vooral heel pragmatisch moet omgaan. Verander- en architectuurwerk doe je niet alleen – Jaap staat dan ook zeer open voor samenwerking en kennismaking met vakgenoten.