Nominaties NAF Architectuurprijs 2018

De jury van de NAF Architectuurprijs 2018 werd dit jaar verrast met een aantal zeer volwaardige architectuurtrajecten. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van business- of IT-architectuur. De inzendingen die zich hebben weten te nomineren voor de prijs van dit jaar waren niet doordrenkt van agile aanpakken, maar wel in de projecten zorgvuldig gebruikt wanneer het zinvol kon worden toegepast. De volgende inzendingen hebben zich weten te nomineren:

  • Woningstichting De Key met een project voor de versterking van de financiële functie met een groot aantal degelijke architectuurproducten.
  • Goede Doelen Loterijen waar naast een enterprise architectuur ook een referentiearchitectuur en daarvan afgeleide solution architecturen werden gedefinieerd om een totaal systeemlandschap te moderniseren met o.a. microservices.
  • ProRail die de vernieuwing van het systeem dat het spoor bedient en de treinen op het juiste moment naar de juiste sporen leidt, heeft aangepakt met “just in time architectuur”.

De inzendingen zijn terug te vinden bij Publicaties en Documenten.

Het gaat er om spannen! De jury zal de uiteindelijke winnaar bekend maken in een sfeervolle setting tijdens het jaarlijkse NAF Diner, onderdeel van het Landelijk Architectuur Congres, op 15 november. in november. De prijs bestaat uit een sculptuur en een geldbedrag van € 5000 voor een door de winnaar aan te wijzen goed doel.

Het Landelijk Architectuur Congres is al 19 jaar hét platform op het gebied van IT architectuur en digitalisering. Jaarlijks bezoeken 400 vakgenoten het congres. Het LAC is eigendom van het NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd, dit jaar op 15 en 16 november in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.laccongres.nl

Overzicht nieuws