NAF Architectuurprijs en Thesisprijzen

Het Nederlands Architectuur Forum (NAF) looft jaarlijks de NAF Architectuurprijs uit voor de beste digitale architectuur. Deze prijs wordt uitgereikt aan een individu, groep of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd op het gebied van business- of IT-architectuur.

Wellicht verwacht je dat alleen dikke, doorwrochte architectuurdocumenten kans maken op de prijs. Niets is minder waar. Een architectuurbeschrijving kan ook een compacte visualisatie zijn die gebruikt wordt om een aantal scrumteams overzicht en inzicht te geven in de samenhang van dat wat ze gemeenschappelijk realiseren. Of een Business Model Canvas poster die is gemaakt om de waardepropositie van een bepaalde business line bij te stellen. Het kan ook een set van principes zijn die richting geeft aan het veel meer Agile werken in de organisatie. Of een referentiearchitectuur die bijgedragen heeft aan standaardisatie van services in een bepaalde sector. Of zo maar een briljant idee van een architect dat is overgenomen door een manager of directeur en waarmee de organisatie de klanttevredenheid fors heeft verbeterd. Met andere woorden: de uitings- en uitvoeringsvorm van architectuur is minder relevant. Waar het uiteindelijk om gaat is dat het werk van de architect, een groep architecten of de architectuurfunctie, een wezenlijke en bewezen bijdrage heeft geleverd aan een beoogd (business) doel. Een bijdrage die onmiskenbaar de signatuur heeft van een architect. Iemand die oog heeft voor samenhang, integratie en innovatie. Iemand zonder wie een organisatie zou vastlopen in complexiteit en puntoplossingen.

Nederland kent duizenden architecten die werkzaam zijn op het gebied van business- of IT-architectuur en die trots zijn op de bijdrages die ze leveren. Ben jij dat ook, ding dan mee naar de NAF Architectuurprijs! Geef de community inzicht in wat jij bereikt hebt en waar je trots op bent. Voor meer informatie: http://www.naf.nl/nl/naf-prijzen/naf_architectuurprijs.html

Let op: De uiterste inzenddatum is 1 oktober!

Nieuw!! NAF Thesisprijzen

Je bent wellicht al bekend met de NAF Penning en NAF Architectuurprijs. Nieuw dit jaar zijn de NAF Thesisprijzen voor het beste proefschrift en de beste bachelor of master thesis op het gebied van architectuur in de digitale wereld. Voor beide categorieën is een geldbedrag van 3000 euro beschikbaar. Met deze prijzen wil het NAF een zinvolle toepassing van architectuur stimuleren en het vakgebied een hogere bekendheid te geven. Elk proefschrift en elke bachelor of master thesis van een promovendus of student aan een Nederlandse of Belgische universiteit of hogeschool op het gebied van enterprise architectuur, enterprise engineering of software architectuur uit 2015 en 2016 komt hiervoor in aanmerking. Dus heb jij het beste proefschrift of de beste thesis geschreven, of begeleid? Deel dan je inzichten met de community en meld je aan voor de NAF Thesisprijzen!

Aanmelden is heel eenvoudig: Stuur de paper met motivatie in via email. Op de NAF website staat een uitleg over de prijzen en het volledige proces.

Diegenen die uiteindelijk genomineerd worden krijgen sowieso een gratis entreekaart voor het gehele LAC Congres op 17 en 18 november, waar op de 17e tijdens het diner de NAF Thesisprijzen zullen worden uitgereikt.

Let op: De uiterste inzenddatum is 1 oktober!