Enterprise Architecture en Single Point of Truth: twee kanten van dezelfde medaille

Tijdens het Landelijk Architectuur Congres gaat keynote spreker Frank Harmsen in op de belangrijke rol die kennismodellering, en in het bijzonder modellering van semantiek, speelt bij het ontwikkelen van enterprise architecturen. Hij vertelt over de verbanden tussen de vakgebieden enterprise architecture en fact based modeling, de kansen die er liggen voor beide vakgebieden om meer naar elkaar en met elkaar te bewegen, en toepassingen in de praktijk waar de zogenaamde “single point of truth” de basis vormt van een enterprise architecture.


Frank Harmsen
werkt ruim 20 jaar als adviseur, project- en programmamanager en bestuurder. Hij is gestart als IT-adviseur bij Moret Ernst & Young Management Consultants, voornamelijk in de financiële en publieke sector. Daarna is hij werkzaam geweest bij Capgemini, waar hij consultancy¬groepen heeft geleid, en vele projecten en programma’s op het gebied van IT-strategie, enterprise architectuur, organisatieverandering, IT Governance en procesverbetering heeft uitgevoerd, geleid en begeleid. Van 2009 tot en met 2017 werkte hij als Partner, bij EY Advisory. In deze rol was hij verantwoordelijk voor projecten in de publieke sector, in het bijzonder de rijksoverheid en veelal gericht op IT en digitalisering. Frank is nu directeur van PNA Group, een consultancybureau gericht op het tegengaan van verspilling van kennis. Sinds 2008 is hij bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Maastricht (Department of Knowledge Engineering en School of Business & Economics), met als leerstoel Management van informatie en kennis. Als hoogleraar houdt hij zich bezig met vraagstukken op het gebied van kennismanagement, informatiemanagement en transformatie van organisaties.

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar de website. Via (media)partners van het congres ontvangt u € 50 korting!

Wij bieden u:
Hét event voor architecten in de wereld van organisatie en IT
– Inspirerende keynote sprekers uit de digitale wereld en daarbuiten
Actuele thema’s
– Een klassieke dag met 7 tracks en 35 tracklezingen
– Een tweede dag met verdieping door specialistische en interactieve sessies
– Aangevuld met speakercorner presentaties tijdens de pauzes
– Uitreiking van de NAF Penning en NAF Architectuurprijs
Interactie met sprekers en vakgenoten, o.a. tijdens het LAC Diner

Het Landelijk Architectuur Congres is al 19 jaar hét platform op het gebied van IT architectuur en digitalisering. Jaarlijks bezoeken 400 vakgenoten het congres. Het LAC is eigendom van het NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd, dit jaar op 15 en 16 november in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.laccongres.nl

Overzicht nieuws