Het oogmerk van de commandant: sturen met losse handen

Leiders geven richting en vertellen WAT er moet gebeuren; managers beheren processen en bepalen HOE dat het best gedaan kan worden. Het OOGMERK van de baas zorgt dat iedereen op koers blijft. Geen plan overleeft het eerste vijandcontact. The ‘fog of war’ zorgt voor een dynamische omgeving die constant om bijsturing vraagt. Waar is op dat moment de baas? Die moet dan tussen de oren zitten van iedere deelnemer, zodat men kan bijsturen en handelen in zijn geest. Dat principe geldt onverkort voor het zakelijke leven. Enkele kernvragen hierbij zijn: Wat is het verschil tussen een leider en een manager? Wat mag je verwachten van een leider/commandant? Hoe garandeer je dat men de juiste dingen doet, ook onder wijzigende omstandigheden? Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Hans van Griensven vertelt hierover tijdens zijn plenaire bijdrage op het Landelijk Architectuur Congres.

De luitenant- generaal J.F.A.M. (Hans) van Griensven komt uit Deurne en is in 1979 na het Gymnasium naar de Koninklijke Militaire Academie in Breda gegaan. Met zijn Weg- en Waterbouwkundige studie heeft hij in de beginjaren van zijn militaire loopbaan verschillende functies bekleed binnen het wapen der Genie, zowel operationeel als in de instructie. Hij heeft de Hogere Militaire Vorming in zowel Nederland als in Engeland gevolgd en zich daarmee gekwalificeerd voor het topmanagement binnen Defensie. Momenteel bekleedt hij de functie van Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en is daarmee de onafhankelijke adviseur van de Minister van Defensie. Gedurende zijn carrière heeft hij vele leidinggevende en commandofuncties bekleed, waaronder commandant van de 1 (NLD/AUS) Task Force Uruzgan in 2007 in Afghanistan.

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar de website. Via (media)partners van het congres ontvangt u € 50 korting!

Wij bieden u:
Hét event voor architecten in de wereld van organisatie en IT
– Inspirerende keynote sprekers uit de digitale wereld en daarbuiten
Actuele thema’s
– Een klassieke dag met 7 tracks en 35 tracklezingen
– Een tweede dag met verdieping door specialistische en interactieve sessies
– Aangevuld met speakercorner presentaties tijdens de pauzes
– Uitreiking van de NAF Architectuurprijs
Interactie met sprekers en vakgenoten, o.a. tijdens het LAC Diner

Het Landelijk Architectuur Congres is al 19 jaar hét platform op het gebied van IT architectuur en digitalisering. Jaarlijks bezoeken 400 vakgenoten het congres. Het LAC is eigendom van het NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd, dit jaar op 15 en 16 november in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.laccongres.nl

Overzicht nieuws