Call for Papers Landelijk Architectuur Congres 2018 open tot 4 mei

Het Landelijk Architectuur Congres 2018: PARADOXEN IN ARCHITECTUUR

Soms lijkt het leven van de IT-er uiterst verwarrend. Waren we net gewend aan het idee dat tussenpersonen zouden uitsterven, komen Uber en AirBnB eens even lekker tussenpersoon spelen in markten waar we ze eerder niet hadden. Begint Microsoft zich ein-de-lijk te houden aan standaarden, introduceren Google, Amazon, Redhat, Heroku en IBM elk hun eigen manier om IT in de cloud te zetten. En terwijl duizenden architecten zich hebben gecertificeerd in TOGAF doen we allemaal lekker Agile.

Het is de taak van enterprise architecten om deze tegenstellingen te onderzoeken om uit te komen bij de onderliggende principes. Als je die eenmaal gevonden hebt, dan blijkt meestal dat de tegenstelling slechts schijn is. De TOGAF- en de agile-adept vinden elkaar als ze afspreken dat nadenken over samenhang de essentie is van TOGAF èn niet verboden is in agile. Internet verhoogt transparantie, en dat leidt soms tot minder, maar vaak ook tot meer tussenpersonen. En cloud bevindt zich nog in de verkennende fase — die standaarden komen er wel.

De 20e editie van het Landelijk Architectuur Congres, het LAC 2018, gaat over deze schijnbare tegenstellingen in ons vakgebied. We willen paradoxen aangrijpen als handvatten om door te dringen tot de kern van ons vakgebied. Dat gaan we, net als de laatste twee jaren, doen in Den Bosch, op 15 en 16 november. Dat gaan we doen met interessante en inspirerende keynote speakers, zoals U al 19 edities lang van ons gewend bent. We zetten daarnaast een trend voort die in 2017 al op bescheiden wijze is ingezet: meer variatie in de werkvormen die we hanteren.

De programmacommissie is op zoek naar bijdrages die ingaan op één of meerdere van deze rollen binnen het thema Paradoxen in Architectuur. Daarbij hebben de volgende aandachtsgebieden onze bijzondere aandacht:

  • Paradoxen in delivery
  • Paradoxen in blockchain
  • Paradoxen in smart
  • Paradoxen in solution architectuur
  • Paradoxen in cloud
  • Paradoxen in privacy
  • Paradoxen in IT-competenties 

Klik hier voor een compleet overzicht van de thema’s

Concreet zoekt de programmacommissie naar voorstellen die ingaan op één van deze onderwerpen. Alleen voorstellen die worden ingediend via het web-formulier zullen worden gehonoreerd. Vul het formulier in vóór vrijdag 4 mei: https://www.laccongres.nl/call-for-papers/

Tot ziens op het LAC 2018 in Den Bosch!

De LAC Programmacommissie,
Martin van den Berg, Raimond Brookman, Pascal van Eck, Bas van Gils, Charles Hendriks, Bas van Hengstum, Joost Lommers, Mats Ouborg, Paul Oude Luttighuis en Jaap Teeuwen.

Het Landelijk Architectuur Congres is al 19 jaar hét platform op het gebied van IT architectuur en digitalisering. Jaarlijks bezoeken 400 vakgenoten het congres. Het LAC is eigendom van het NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd, dit jaar op 15 en 16 november in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.laccongres.nl

Overzicht nieuws