Om als Rijksoverheid doelen te halen, zoals een CO2 neutraal 2028, heeft Rijkswaterstaat betere instrumenten nodig om te meten en te sturen. Daar is de ontwikkeling van meer, harde, standaarden voor nodig. Zoals ze dat doen met een Bouw Informatie Model en de instantiering daarvan in een Asset Informatie Standaard en bijbehorende architectuur. De Rijksoverheid heeft daartoe een Business Intelligence Competence Center ingericht, een mooie term voor een echt goed dashboard, met veel rapportage kracht. En hebben, naast informatie architecten, nu ook datascientists in dienst. Dat is voor het slagen van de invoer van de stelsel herziening van de omgevingswet een randvoorwaarde.

Tijdens het Landelijk Architectuur Congres vertelt Roland Drijver (Rijkswaterstaat) over deze ontwikkeling, en wat je hier als architect van kan leren. Kom 17 en 18 november naar het Landelijk Architectuur Congres en laat je inspireren.

rijksoverheid_participant_lacDeze Speakerscorner presentatie wordt tijdens het jaarlijkse Landelijk Architectuur Congres aangeboden door Platinum Partner: Rijksoverheid. De bijdrage vindt plaats op dag 1 (17 november) om 12.55u. Kijk voor het volledige programma en aanmelden op www.laccongres.nl


Het Landelijk Architectuur Congres is al 17 jaar hét platform op het gebied van IT architectuur en digitalisering. Jaarlijks bezoeken 400 vakgenoten het congres. Het LAC is eigendom van het
NAF en wordt door CKC Seminars georganiseerd, dit jaar op 17 en 18 november in congrescentrum 1931 te ’s Hertogenbosch. Voor meer informatie: www.laccongres.nl