Het NAF (Nederlands Architectuur Forum, naf.nl) bestaat nu 10 jaar en heeft inmiddels meer dan 100 organisaties als lid. Een belangrijke mijlpaal.

Ook vindt op woensdag 28 en donderdag 29 november alweer voor de 14e keer het Landelijk Architectuur Congres voor de digitale wereld plaats (LAC, laccongres.nl).

Het jaar 2012 is daarom een uitgelezen jaar om een breed onderzoek uit te voeren naar de state-of-the-art van architectuur in de digitale wereld in Nederland!

Wat vinden wij nu en binnen 3 jaar over architectuur in de digitale wereld? Wat zijn de daadwerkelijke visies die wellicht reeds in de meerjarenplannen van Nederlandse organisaties staan beschreven? Aanleiding voor het NAF-bestuur om een NAF-lustrumboek uit te geven over de stand-van-zaken aangevuld met diverse sessies op het LAC 2012. Het boek is een coproductie van het NAF, VNA (vianovaarchitectura.nl) en een redactiegroep geleid door Daan Rijsenbrij en Frank Baldinger. De titel luidt: State-of-the-Art Architectuur 2012.

 

Het lustrumboek is in 3 fasen geschreven:

1.Enquêtes, interviews en workshops van en voor architecten in de digitale wereld.
2. Interviews met ruim 10 CIO’s en een workshop met Chief Architects en Hoofden Architectuur.
3. Analyse van de uitkomsten en vormgeving in een aantal hoofdstukken in het boek, aangevuld met ruim 25 artikelen van vooraanstaande auteurs.Zowel de demand side (CIO’s) als de supply-side (de architectencommunity) hebben uitgebreid geparticipeerd.

Het lustrumboek met meer dan 500 bladzijden wordt op het LAC 2012 GRATIS uitgereikt aan alle bezoekers!
 

Op het LAC 2012 zullen als afsluiting van het onderzoek de volgende sessies georganiseerd worden:

  1. Plenaire Presentatie van het NAF-Lustrumboek ‘State of Art Architectuur 2012’
  2. Workshop Bouwen onder Architectuur (Frank Baldinger)
  3. Workshop Vaardigheden van de architect (Frank Baldinger)
  4. Workshop Businessarchitectuur (Daan Rijsenbrij)
  5. Workshop Informatiearchitectuur (Daan Rijsenbrij)
  6. Plenair CIO Panel met de CIO’s Koos Veefkind (DNB), Kees Jans (Luchthaven Schiphol) en Jeroen Tas (Philips). Verder nemen Daan Rijsenbrij en Frank Baldinger in het CIO panel plaats en Victor Deconick zal de discussie met de plenaire zaal op zijn bekende en bezielende wijze modereren.